onsdag den 28. november 2012

Julefeberen raser...eller gør den?


Nej det gør den ikke rigtigt, vel? Vi er i slutningen af november og butikkerne har, som de plejer, forsøgt at mase julestemningen ind i kundernes hjerter – men uden det helt store held. Hvorfor? Tjaa…Det virker umiddelbart for nemt at skyde skylden på krisen, men hvad kan det ellers være? Julen 2011 og 2010 havde for langt de fleste én stor post-it påklistret med den fornemmeste (og eneste) regel: SPAR PENGE! Nu er der gået et år mere og sparetendensen lever på sit højeste.

Så mens mange glæder sig til at tjene lidt ekstra på julens kunder, er det min overbevisning, at kunderne dette år er ét skridt foran. Samfundssituationen mærkes stadig, og stemningen byder de gode gamle værdier indenfor, så de kan sætte nyt aftryk på den moderne familie. Det handler ikke udelukkende om at spare længere – ikke for alt i verden – men det handler om at gøre hinanden glade og gerne med et kreativt sind. Der skal koges bolcher, bages småkager og generelt bruges flere penge på det, som familien vægter højest, når det er jul: Nemlig maden! Når pengene bruges på ekstra god mad frem for ekstra dyre gaver, er det et tegn på behovet for at nyde tiden sammen og ja, hygge sig. Julen 2012 handler i høj grad om nærhed, sammenhold, glæde, varme, oprigtighed og en nostalgisk omsorg for familiens ældste medlemmer. De skal også vide, at det er jul…



Jeg vil endda gå så vidt som til at sige, at postvæsenet får voldsomt travlt i år med de mange julekort og hilsener, der skal krydse landet. Hvad er mere rart end at modtage en julehilsen fra dem, som man til hverdag går og savner så inderligt.

MEN næste år går kunderne højst sandsynligt amok – og det både med mad og gaver! Kun i bekymringens tid, vender vi blikket indad og genfinder de gamle dyder, der i virkeligheden hører til de, der har størst betydning for vores alles velbefindende. Julen 2013 står på gaveindkøb fra den 1.november med køb af ekstragaver helt frem til den 24.december – blot for at vise, hvor meget vi elsker hinanden. Så er der nemlig råd til, for alvor, at kunne skære kærligheden ud i pap! Juhuu!


Der er dog én ting, der aldrig ændrer sig. Én ting, som vi hvert år kan regne med. Lad os hylde vores allesammens kæreste eje: Tuborgs Julereklame




Ingen kommentarer:

Send en kommentar